hun eng deu

Nick Udvar Épületegyüttes

Intézmény v. nem lakás célú épület
Cím: 7621 Pécs Széchenyi tér 16-18., Király u. 1.
Alapterület: 1895 m2

A Nick udvar épületét még Zsolnay Vilmos építette 1895-ben, s létrehozta benne a Bazárt, mely Pécs város első árucsarnoka volt. Később polgári kaszinóként, valamint a nevét is megörökítő Nick Sámuel által üzemeltetett sörözőként funkcionált. A Nick udvar tömbje 2 különálló helyrajzi számon szerepel, 2 külön épületrészként is értékesíthető, de egybeépült blokk, nagyobb része 3710,51, kisebb része 564 négyzetméter összes beépített szintterületű. 2013-ban az épületegyüttest részben felújították, alsó szintjén művészeti passzázs, étterem, galéria, valamint üzlethelyiség is üzemel. A háromemeletes épület felső, valamint egyik alsó része azonban még belső felújításra szorul, illetve bérelhető, megvásárolható. 



Egyéb leírás: Széchenyi tér 16-17. és a Király u. 1. egy épülettömb összes beépített szintterülete 3710, 51 m2. Széchenyi tér 18. Társasházban kiadó egy pinceszinti raktár (241 m2) és két iroda (139 m2, és 169 m2)
Bővítési lehetőség: Jelenleg hatályos szabályozás szerint nincs bővítési lehetőség.
Fejlesztési lehetőség: A Nick Udvar mindkét külön helyrajzi számon elhelyezkedő része összközműves, távhőre is bekötött épület. A nagyobb 3710,51 m2-es, három szint és alagsor elrendezésű épületrészhez tartozik a felújított kiállító tér és belső udvar, valamint az emeleteken elhelyezkedő, felújításra szoruló lakások, irodahelyiségek. Ez az épületrész jelenleg üresen áll, elhelyezkedéséből adódóan illusztris üzletek, irodák, exkluzív lakások kialakítására alkalmas. A kisebb, 564 m2 összes beépített szintterületű blokkban pince, 2 földszinti, valamint egy első- és egy második emeleti épületrész található, melyekből az összesen 203 négyzetméternyi 2 földszinti helység jelenleg használatban van. A fennmaradó 361 m2 területű blokkban lakások, irodák, szolgáltató helyek igény szerint 3 különálló egységként, vagy akár egyben is fejleszthetőek.
Elérhető közszolgáltatások leírása: A belváros szívében, a Széchenyi tér és a Király utca sarkán található épületegyüttes közelében minden közszolgáltatás elérhető. Több patika, rendelőintézet és szakrendelő is pár 100 méteres körzetében található. Posta és a közüzemi szolgáltatók épületei, több bankfiók, a Kormányhivatal, a NAV és a helyi önkormányzat épületei is gyalogosan megközelíthetőek az épülettől. Pécs egyik legforgalmasabb, éttermekkel és szórakozóhelyekkel teli sétáló utcájára nyílik, illetve a város legnagyobb bevásárlóközpontja is közvetlen közelében megtalálható.
Területi besorolás: Feltöltés alatt
Védettség: Műemlék; régészeti lelőhely;
Beépített terület: 1836 m2
Maximális beépíthetőség: 1836 m2
Szerkezet: falazott blokktégla + km. tégla falszerkezetek
Tető: Magastető cserépfedéssel
Szint: 2
Emelet: 2
Beépített szintterület: 3315 m2
Épület területe: 1836 m2
Liftek száma: 0
Víz: Van (Dk 32/Dk 32 nyomás 2,5 bar)
Gáz: Van (-)
Villany: Van (Fázisok száma: 3, 3*200A kiadható, jelenlegi fogyasztás nem ismert, a jelenlegi tokozott szekrényben elhelyezhető a mérőpont )
Távhő: Van (Hőközpont: Csak bekötés, HKP még nincs, (becsült hőigény 450 kW, becsült hőközpont ktg 12 MFt), épület igény szerint)
Optika: -
Szélessáv: Van
Klíma: -
Szennyvíz: Gravitációs
Csapadékvíz: -
Tüzivíz: NA 200 pvc/NA 200 öv 2 db tűzcsap Kb. 2,5 baregyenként 900 l/perc
Hulladék: Szeméttáróló
Kiemelt ingatlanok