hun eng deu

Képviseletet nyitott Pécsett az Eximbank Zrt.


2016-02-10

2016. február 10-én megnyitotta kapuit a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt Eximbank Zrt. dél-dunántúli képviselete szerdán Pécsett.


Puskás András, az Eximbank vezérigazgató-helyettese a megnyitón kiemelte, hogy a pécsi képviseleten keresztül Baranya és Somogy megye exportáló vállalkozásainak kívánnak hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat nyújtani.

Feladatuknak nevezte a magyar kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok külföldi piacra jutásának segítését. Puskás András arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar GDP-hez egyre nagyobb mértékben járul hozzá az exporttevékenység. Páva Zsolt Pécs polgármestere arról beszélt, hogy a baranyai megyeszékhely hagyományosan összekötő szerepet játszik a Nyugat-Balkán és déli országok irányába. Reményének adott hangot, hogy az Eximbank pécsi jelenlétének köszönhetően a helyi és régiós vállalkozások működése még sikeresebbé válhat, azok gördülékenyebben jelenhetnek meg a déli országok piacain. Tavaly negyven százalékkal bővült az Eximbank hitelállománya, amely mára meghaladja a 400 milliárd forintot - idézte fel a vállalkozások exporttevékenységét ösztöntő pénzintézet vezérigazgató-helyettese.